• VR lesmateriaal bekijken via YouTube kanaal

  • Om de VR-ervaringen voor iedereen toegankelijk te maken hebben we ze op een  eigen open YouTube-kanaal geplaatst (direct naar ons kanaal). De video’s zijn dan te bekijken via YouTubeVR of met eenvoudigere VR brillen van kunststof of in de kartonnen cardboards.

    De studenten openen dan binnen de YouTube-app ons Youtube-kanaal en plaatsen de smartphone in de VR-bril. Zie ook het stappenplan onderaan deze pagina.

    De studenten hebben dus de YouTube-app nodig op hun telefoon. Ons kanaal is te vinden via de zoekterm “ICTO FOO HVA VR” of  ga direct naar de VR-ervaring via de link op de betreffende pagina’s met materiaal op deze site.

    De ervaringen zijn in eenvoudige VR-brillen niet op pauze te zetten. Je kunt de studenten dan dus niet vragen om de VR-ervaring op bepaalde momenten te stoppen. Als dat wenselijk is kun je ze hen bijvoorbeeld eerst de VR-ervaring in de bril laten ervaren en daarna ‘over te gaan’ naar de laptop of telefoon waarbij je de video wel kunt pauzeren op elk moment.

    De ervaringen zijn via YouTube uiteraard ook op de mobiel, laptop of PC te bekijken als 360 graden video (en dus ook via het Smart Board te vertonen). Let hierbij wel op dat dan een aantal van de didactische voordelen vervalt. Je gebruikt dan je muis (of vinger op je mobiel) om rond te kijken.

  • Eigen foto team ICTO

Creative Commons License

Gerelateerde documenten:

© ICTO bij FOO 2024