• Presentaties maken met Office Sway

uitleg

  • De tool Microsoft Sway geeft je de mogelijkheid om vrij eenvoudig een mooie nieuwsbrief, presentatie, verslag of publicatie vorm te geven (een ‘Sway’). In deze instructievideo van Microsoft zie je direct wat je met Sway kunt. De functionaliteit van Sway lijkt op die van PowerPoint, maar verschilt wezenlijk in drie opzichten:

    • PowerPoint gebruik je vooral als je slides wilt maken en wilt vertonen/presenteren, vaak in een vaste volgorde. Dit kan in Sway overigens ook, maar Sway is veel meer geschikt om een digitaal materiaal te maken van ‘iets’ dat je wilt vertellen, ziet er wat moderner uit en loopt meer volgens jouw eigen verhaallijn.
    • Sway helpt je om je materiaal direct in een juiste opmaak (stijl, grootte afbeeldingen, scroll-richting, etc.) te krijgen. Dat heeft als voordeel dat het er vaak direct al heel mooi uit ziet, voor mensen die echt expert zijn in PowerPoint is het even wennen; qua opmaak heb je niet overal invloed op.
    • Sway is een volledig online applicatie binnen Office 365. Het is daarom heel eenvoudig om een ‘Sway’ te delen met in- en of externen. Via de privacyinstellingen van een Sway stel je in wat je met wie wilt delen.

inspiratie

Als docent kun je Sway voor diverse doeleinden inzetten. Maar misschien nog wel leuker: studenten kunnen ook een Sway maken! Bijvoorbeeld als ze een projectresultaat willen vastleggen en inleveren. Het gaat er daarbij natuurlijk om wát je studenten wilt laten leren en doen (het leerdoel). Als een publicatie of visueel product daar een passend resultaat bij is, dan is Sway een erg krachtig middel. Maar als ze  uiteindelijk live een presentatie moeten geven, dan is het veel logischer dat ze een PowerPoint ter ondersteuning maken.

Ter inspiratie hieronder de nieuwsbrief ICT in onderwijs (26) die we in Sway hebben gemaakt:

ondersteuning

Bekijk alles over Sway in de HvA-brede Lecturer Course!

Via Office.com log je in met je HvA-gegevens. Je komt vervolgens in de omgeving van Sway. Deze Nederlandstalige tutorial is erg handig om te bekijken als je aan de slag gaat. En/of gebruik de handige site met instructiemateriaal van Microsoft zelf.

Geef een antwoord

Creative Commons License

Gerelateerde documenten:

© ICTO bij FOO 2024