• Microsoft Bookings

uitleg

Microsoft Bookings is een handige tool voor het inplannen van afspraken (met in- en/of externen). De tool ‘ademt’ nog een beetje bedrijfsleven, maar is zeker goed bruikbaar voor het onderwijs. Deze tool is wat ons betreft ook een beter alternatief voor de Meeting Scheduler in Brightspace zelf. Omdat deze tool aan de Microsoft 365 omgeving is gekoppeld, komen de afspraken meteen in je agenda te staan. Wanneer de afspraak online plaatsvindt, open je de afspraken met Microsoft Teams.

Het fijne van deze tool is dat deze rekening houdt met geplande afspraken (blijft synchroniseren met je Outlook/Teams agenda). En je hebt zelf de regie over wanneer iemand een afspraak met je kan plannen, terwijl je niet constant heen en weer hoeft te mailen met de andere(n).

Ook kun je met meerdere collega’s één bookingsagenda opstarten/beheren. Bijvoorbeeld als studenten een consult kunnen boeken bij jou en je collega’s. Je kan dan een gezamenlijke beschikbaarheid opgeven, terwijl studenten overzichtelijk zien wanneer ze een tijdslot kunnen boeken. De optie om gericht een docent te kiezen kan je uit- of aanzetten.

Aan de slag

Ga naar https://outlook.office.com/bookings/homepage (uiteraard zie je de app ook via office.com).
Microsoft Bookings is onderdeel van Microsoft 365 en daarmee de DLO. Meld je dus altijd aan met je HvA-gegevens.

Lees er alles over in de HvA-brede Lecturer Course in Brightspace.

Creative Commons License

Gerelateerde documenten:

© ICTO bij FOO 2024