• Grasple

uitleg

Grasple is een online oefen- en toetsplatform dat gebruikt kan worden in cursussen over statistiek, wiskunde, kansrekening, onderzoeksmethoden en andere numerieke onderwerpen. 

De hogeschool van Amsterdam heeft een (tijdelijke) licentie voor docenten om vrij gebruik maken van Grasple, zodat studenten deze onderwerpen op afstand, in hun eigen tijd en op hun eigen tempo kunnen oefenen.

toepassing

Selecteer uit ruim 3000 unieke oefeningen 

Grasple bevat een grote database met open gelicenseerde lessen en oefeningen over verschillende onderwerpen binnen statistiek, basis wiskunde, (lineaire) algebra, calculus, kansrekening en onderzoeksmethoden waar studenten mee kunnen oefenen. 

Bewerk en creëer met collega’s  

Alle content kan gemakkelijk aangepast worden om beter aan te sluiten op de context van jouw cursus. Het is daarnaast mogelijk om samen te werken aan nieuwe content met collega’s, ook in gerelateerde vakgebieden als accounting of micro-economie.  

Behoud altijd toegang tot jouw onderwijsmateriaal 

Grasple is een sociale onderneming en biedt alle content aan onder een open Creative Commons licentie. Het grote voordeel voor docenten van een open licentie is dat je altijd van de content gebruik kunt blijven maken, zelfs als de samenwerking tussen de HvA en Grasple zou worden beëindigd in de toekomst. Je verliest nooit toegang tot open leermaterialen, dus jouw materialen blijven altijd beschikbaar. 

Toepassing op FOO

Een groep wiskundedocenten van de Bachelor is met Grasple aan de slag gaan in blok 1. Sonia Palha helpt het team met het opzetten van een projectvoorstel voor SmartEducation hierover. Met onderzoek naar studentenervaringen met Grasple. Dan weten we beter voor welke user cases Grasple het beste kan helpen.

Bart van Dalen (NaSk) is enthousiast en gaat het dit schooljaar gebruiken.

Charlie ten Horst is er al mee bezig.

inspiratie

  1. Vraag een gratis teacher demo account aan via grasple.com > teacheraccount
  2. Ontdek een gedeelte van de beschikbare oefeningen zonder log-in op grasple.com > open  
  3. Bekijk de mogelijkheden van Grasple in het hulpcentrum op grasple.com > help
  4. Als je geïnteresseerd bent om Grasple te gebruiken in jouw cursus, neem dan contact op met ICTO-FOO; zonodig kunnen we ondersteuning van Grasple zelf inschakelen.

Bij FOO is het afgelopen studiejaar al gewerkt met Grasple bij de Bachelor Wiskunde en bij de Master Wiskunde. Eigenlijk lijkt Grasple nog beter geschikt bij de opleidingen waar wiskunde niet het hoofdonderwerp is, maar ondersteunend (bijvoorbeeld bij economie, pabo, natuurkunde, etc). Heb je Grasple gebruikt of ideeën om het in te zetten, plaats dan een reactie hier beneden of neem contact met ons op.

Geef een antwoord

Creative Commons License

Gerelateerde documenten:

© ICTO bij FOO 2024