• Experimenteren in de Brightspace Sandbox

Brightspace is het Learning Management System van de HvA. Elke medewerker van FOO kan inloggen in Brightspace via https://dlo.mijnhva.nl met het reguliere HvA-account. Op de startpagina van de omgeving vindt iedereen minimaal drie Brightspace Courses (zie figuur hieronder):

1) Een persoonlijke Sandbox. Deze sandbox is een reguliere cursus met alle normale functies. Bijzonder is dat alleen jij zelf hier toegang tot hebt, in de rol van docent. Het biedt je daarmee een veilige plek om met Brightspace te experimenteren. Niemand zal je experimenten zien en je kunt niets ‘kapot’ maken. Het is de perfecte plek om onderwijsmateriaal te ontwerpen en te oefenen met leeractiviteiten.
Wanneer je iets gemaakt hebt waar je tevreden over bent, en dat je in één of meerdere echte courses met studenten wilt gebruiken, dan kun je dit binnen Brightspace daar eenvoudig naar toe kopiëren. Instructies daarvoor vind je in de cursus ‘Online Brightspace Informatiepunt (FOO)‘ onder ‘Copy Components‘.

In je persoonlijke Sandbox ben je Sandbox Lecturer. Deze rol is identiek aan de Designing Lecturer, die je in de meeste courses zal hebben, maar met de mogelijkheid om collega’s of studenten te enrollen in zowel docent- als studentrol. Ideaal dus als je samen wilt oefenen/experimenteren en/of bouwen. Dat doe je in de Classlist met de knop Add Participants (zie handleiding).

2) De HvA-brede Lecturer Course. Deze course is bedoeld om je alle functionaliteiten in je eigen tijd en tempo te leren kennen. Je kunt hem ook gebruiken als naslagwerk, of om vragen aan de ondersteuners te stellen in het discussieforum. In deze cursus hebben alle docenten de rol van student. Je kunt hier dus zelf ervaren hoe een course er voor studenten uit ziet en wordt beleefd.

 

 

Geef een antwoord

Creative Commons License

Gerelateerde documenten:

© ICTO bij FOO 2024