• Een Live Event via Microsoft Teams

uitleg

Naast het online samenwerken met je studenten en collega’s via Microsoft Teams, kan je ook een Live Event starten. Hiermee kan je events/bijeenkomsten plannen, produceren en presenteren en naar een live online-publiek streamen. Jij, als organisator/producer van de livestream, kan bovendien extra presentatoren (collega’s maar ook externen) uitnodigen om hen (een deel van het event) te laten presenteren. Bovendien is deze optie interessant als je meer dan 300 mensen tegelijk wil bereiken. Met het deze functionaliteit kun je tot 10.000 personen tegelijk bereiken.

Je kan een groep mensen of de hele organisatie uitnodigen voor deze live events, maar ook externen door de live event openbaar te maken. Daarnaast kan je dit event laten opnemen en Q&A’s toevoegen.

  • Een groot voordeel is, dat jij als organisator/producer van de livestream twee verschillende schermen ziet staan. De ‘wachtrij’ die niet zichtbaar is voor de genodigden en de ‘live gebeurtenis’ die wel zichtbaar is. Zo kan je je scherm of powerpoint eerst rustig klaarzetten in de wachtrij en wanneer je daarmee klaar bent, kan je de PowerPoint/ het scherm delen. Daarnaast kan je tijdens de live uitzending andere presentatoren of je scherm/bureaublad alvast in de wachtrij klaarzetten om het vervolgens weer live te delen. Je hebt hier altijd controle over, omdat je in de wachtrij precies kan zien wat de presentator heeft klaargezet. Je hebt dus op één scherm een overzicht waardoor je eenvoudig kan schakelen tussen verschillende presentatoren, schermen en PowerPoints  

    Tot slot kan je vragen beantwoorden die gesteld worden, notulen maken, en chatten met andere presentatoren en producers.  Hiernaast zie je een heel kort introductiefilmpje. Hieronder zie je nog een wat uitgebreidere gemaakt door de Digital Society School van de HvA. Let op: In die laatste video wordt gebruikt gemaakt van additionele software. Maar in principe is er geen additionele software nodig om een Live Event via Teams te organiseren. Dit is enkel om het wat professioneler aan te pakken. Dienst Webcollege (HvA-centraal) zou daar in kunnen ondersteunen, maar daar zijn wel kosten aan verbonden.

toepassing

Met dank aan Anna Hoogenkamp en Marianne Delcour (FG, Verpleegkunde) kunnen we ook onderstaande PowerPoint zeer aanraden. Deze uitleg helpt je stap voor stap door het gebruik van Microsoft Live Events heen.

Geef een antwoord

Creative Commons License

Gerelateerde documenten:

© ICTO bij FOO 2024