• De volgende stap in je digitale onderwijs

uitleg

We werken nu allemaal alweer een behoorlijke periode met de Digitale LeerOmgeving (DLO), met Brightspace (LMS) in het hart en andere leermiddelen eromheen. Bij de start was de aandacht erg gericht op het vullen van de omgeving (de courses) met de informatie die je al had. Niet overal, maar op veel plekken vond je de informatie die eerst in de mijnhva-studiedelen stond, nu terug in de DLO.

We willen graag het onderwijs continu verbeteren en dat is vooral mensenwerk: opleidingen en docententeams zullen dit moeten gaan doen. De DLO biedt een rijke set aan gereedschappen die hierbij zeer welkom zullen zijn.

toepassing

Vanuit de gedachte dat het niet mogelijk is je onderwijs ooit perfect te krijgen, maar wel om een atmosfeer te creëren om te willen verbeteren, is in een samenwerking tussen ICTO-FOO en de DLO-innovatiepartners de Next Level Learning kwaliteitsscan ontwikkeld.

Deze bevat een scala aan stellingen: allemaal punten die kunnen leiden tot het verbeteren van je onderwijs. Je neemt een vak of course in gedachten en klikt door de kwaliteitsscan heen. Aan het einde houd je een setje aan punten waar jij nu aandacht aan wilt geven. Bij elke stelling zitten goede voorbeelden of handvatten hoe je kunt beginnen. Ga daarna vooral in overleg met je opleidings- en/of ICTO-team en geef er een concrete vorm aan!

inspiratie

We willen jou als docent een handvat bieden om vorm te geven aan de wens om elk jaar voort te bouwen op wat je al bereikt hebt, en het weer een tikje beter te doen. Vandaar een scan met tips.

Naar we hopen gaat de Next Level Learning-tool je helpen om inspiratie te krijgen hoe je, binnen de setting van je opleidingsteam, een stapje kunt zetten in de verbetering van je onderwijs.

Kijk dus op nextlevellearning.hva.nl en deel je ervaringen.

Workshop: Uiteraard bieden wij een gerichte workshop aan om jullie te helpen met het inzetten en optimaal benutten van deze tool.

Disclaimer: Nog niet alle artikelen zijn helemaal af. Heb je suggesties voor aanvulling (voorbeelden of tips) of verbetering, laat het aan ons weten!

Geef een antwoord

Creative Commons License

Gerelateerde documenten:

© ICTO bij FOO 2024