• Audience Response tool Wooclap

uitleg

  • Wooclap is beschikbaar in de DLO. Het is een zogenaamde Audience Response Tool: een applicatie die kunt gebruiken voor het vergroten van betrokkenheid, activeren van aanwezigen, toetsen van (voor)kennis en consolideren van het geleerde tijdens tijdens de les, zowel in het klaslokaal als online. De functionaliteit is (deels) evidence informed ontwikkeld, zie o.a. dit artikel.

    Wooclap heeft een behoorlijk aantal functionaliteiten in het pakket. Zo kan je gebruik maken van verschillende vraagtypen (multiple choice, polls, fill in the blank, find on image, open vragen, sorteervragen etc.). Een ander mooi voorbeeld is de ‘word cloud’, als je reacties wilt inventariseren en/of als weergave van een brainstorm. Klik hier om een promotie video van Wooclap te bekijken en/of bekijk de 8 tips van Wooclap om de tool effectief in te zetten tijdens het lesgeven (Engelstalig). Wooclap is ook in Brightspace en MS365 tools (zoals o.a. PowerPoint) te gebruiken.
  • Wooclap

Let op! Je hoeft niet handmatig een account aan te maken bij Wooclap. 

Inloggen Je kan bij Wooclap inloggen met je HvA-ID. Je hoeft niet handmatig een account aan te maken bij Wooclap of aan te vragen bij een beheerder. Via wooclap.hva.nl kom je direct op de inlogpagina van de HvA bij Wooclap uit.

Let op: Gratis (of zelf betaalde) accounts op Mentimeter, Kahoot (e.d.) zijn hiermee overbodig geworden.

toepassing

Demo:

Wil je alleen snel even zien hoe het werkt, check dan vooral het stukje tussen minuut 11:10 en 16:50.

Ondersteuning

In de HvA-brede lecturer course vind je handige informatie.

Ook op de website van Wooclap zelf is een hoop informatie te vinden in het Help center, zoals een uitgebreide handleiding van Wooclap, die hieronder kunt downloaden.

Geef een antwoord

Creative Commons License

Gerelateerde documenten:

© ICTO bij FOO 2024