Contact & Support

Wie? Wat? Waar?

Het decentrale team ICT van FOO bestaat in feite uit twee kernen: ICT en onderwijs (BBO: Beheer basisdiensten en ondersteuning) en ICT in Onderwijs (ICTO).

Let op: De standaard ICT-dienstverlening binnen de HvA wordt verzorgd door ICTS (HvA-centraal). Zij dragen bijvoorbeeld zorg voor ons draadloos netwerk, de laptops en mailservice. Ook de ondersteuning bij de inzet/uitleen van AV-middelen (sets voor hybride vergaderen en lesgeven, schermen, lokalen, etc.) loopt niet via ICT-FOO, maar via FS BOL (HvA-centraal).

Support Basisdiensten, raadpleeg informatie (24/7):
1. Aankondigingen over ICT-onderhoud en actuele storingen
2. Thuiswerkpagina (HvA-centraal)

Support Basisdiensten, actie ondernemen:
1. ICTS (HvA-centraal): lukt het bijvoorbeeld niet met inloggen, is er een storing of kom je niet op het draadloos netwerk? Bel dan met ICTS: (020 – 595) 1402 of https://www.hva.nl/icts-selfservice
2. FS BOL (AV middelen, lokalen en overige facilitaire diensten): (020 595)1403 of servicedesk-fs@hva.nl
3. Overige vragen over Basisdiensten kan je richten aan ict-foo@hva.nl. Als je jouw vraag via het algemene mailadres stelt, dan zorgen we dat deze op de juiste plaats terecht komt.​

Support ICTO, raadpleeg informatie (24/7):
1. ICTO-site
2. De HvA-brede Lecturer Course, in deze course vind je instructies voor het gebruik van de digitale leeromgeving (DLO).
3. Word lid van de speciale ICTO + BL Community bij FOO

Support ICTO: actie ondernemen
1. Maak een afspraak via het formulier hieronder.
2. Stel je vragen per mail (ict-foo@hva.nl)
3. Word lid van de speciale ICTO + BL Community bij FOO 

De medewerkers van ICT(O)-FOO vallen onder de afdeling bedrijfsvoering.​ De rollen en taken binnen het decentrale ICT Team van FOO zijn als volgt gedefinieerd​:

  • Albert Meijer, Functioneel Beheer voor MijnHvA en de DLO, en is Beheerder ICT Basisdiensten.
  • Ali Bouali, Functioneel Beheer Digitale toetsen en Beheerder ICT Basisdiensten.
  • Jan Bouwma, Service Level Manager en Beheerder Basisdiensten ICT & AV.​
  • Jan-Pieter Zuiderveen, Ontwikkelaar ICT in Onderwijs.
  • Jan-Willem Doornenbal, Facultair Coördinator IP Blended learning en Ontwikkelaar ICT in Onderwijs.
  • Iman Abdullatif, Functioneel Beheer voor de onderwijs- en toetsapplicaties.
  • Léon Raijmann, Hoofd ICT en Facultair Informatiemanager.
  • Maarten Noom, Projectleider Implementatie Office 365.​
  • Mieke Willering, Ontwikkelaar ICT in Onderwijs.
  • Visham Dhalganjansingh, Functioneel Beheer MS 365/SP Online.

ICT voorzieningen op een rij

Het ICTO-vakgebied is dynamisch en lastig af te bakenen. De ontwikkelingen gaan heel snel. Team ICT-FOO is beschikbaar voor de opleidingen om bij te dragen aan integraal onderwijsontwerp, op curriculum- en op courseniveau, én om innovatieprojecten op te zetten en te begeleiden. We bieden daarnaast ook afgebakende, praktische ondersteuning bij het ontwerp en de inzet van digitale onderwijsmaterialen, video & audio, digitale toetsing, en diverse online tools en onderwijsapplicaties.

Bij onze activiteiten kijken we naar de toegevoegde waarde en het gebruiksgemak, maar houden we ook rekening met toepassing van regelgeving op auteursrecht, informatiebeveiliging en privacy. Ook kijken we naar de duurzaamheid van de investering en de effecten op studeerbaarheid, organiseerbaarheid, doceerbaarheid en betaalbaarheid van de onderwijsprogramma’s.

Concreet ligt de focus binnen de faculteit momenteel vooral op de optimale inzet van de digitale leeromgeving (DLO) in het onderwijs. Sinds medio 2019 maken we gebruik van het Learning Management System Brightspace, met diverse daaraan gekoppelde onderwijstools. Het vormt het hart van onze DLO. Per medio 2020 is daar MS 365, met daarbinnen MS Teams bijgekomen. MS 365 heeft zowel impact op het onderwijs als op de ondersteunende diensten.

Team ICT-FOO verzorgt trainingen en ondersteuning aan docenten, denkt met opleidingen mee over goede inzet, en verzorgt functioneel beheer.

Uitnodiging: Iedereen kan bijdragen aan kennisdeling!

Het Team ICT-FOO beheert deze website. We plaatsen eigen materiaal en halen actief materiaal op bij andere faculteiten. Het is echter nadrukkelijk de bedoeling dat alle docenten binnen de faculteit een bijdrage kunnen en willen gaan leveren aan de kennisdeling binnen FOO. Ken je een leuke toepassing voor een artikel, heb je zelf een mooi praktijkverhaal dat je met ons wilt delen, of wil je zelf een blog schrijven? Laat het ons weten via ict-foo@hva.nl.

Je kunt ons ook helpen om de inhoud van de site actueel te houden en de kwaliteit van de artikelen te verbeteren. Heb je op- of aanmerkingen, of verbetersuggesties? Die kun je ons laten weten door onderaan het desbetreffende artikel jouw feedback te geven door het artikel een waardering te geven in de vorm van sterren. Typ daarna ook je inhoudelijke opmerking er bij voordat je de feedback verstuurt. We stellen de feedback op artikelen zeer op prijs! Op sommige pagina’s kun je ook een reactie plaatsen die zichtbaar is voor iedereen. Lees hier meer over de interactieve mogelijkheden van de site.

Op dit moment zijn sommige artikelen op de site nog uitsluitend toegankelijk voor docenten, je moet kunnen inloggen om ze te kunnen lezen. We streven ernaar om in de toekomst ook onze studenten (leraren in opleiding) toegang te geven. Wil je toch een artikel delen met studenten? Klik dan in het desbetreffende artikel rechts onderaan op de groene cirkel en kies voor delen via e-mail of een ander medium.

Wil je tips over het gebruik van deze site, klik dan hier of op het vraagtekentje in de balk bovenin het scherm.